Ár: 
1 850 Ft
GB Bikavér 2015
száraz
Termelőhely: 
Eger
Évjárat: 
2015
Űrtartalom/Content: 
0.75 liter
Szőlőfajta: 
Kékfrankos, Cabernet, Merlot, Syrah, Baluburger

TERMŐHELY:

Az Egri borvidék kiválóan alkalmas szép, letisztult, gazdag borok előállítására. Ezt a kiváló házasítást a szabályok szerint Kékfrankosra alapoztuk, és más helyi és nemzetközi fajtákkal egészítettük ki.

 

BORKÉSZÍTÉS: 
A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a „gb” borok. A kisládás kézi szüretet követően, a kékszőlőt bogyózzuk, majd fajtától függően kádakban, kézi csömöszölés mellett vagy tartályokban körfejtés alkalmazásával és hőmérsékletszabályozással erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű, különböző űrtartalmú és korú tölgyfahordókban érleljük.

 

PALACKOZVA: 2017.03.24.

 ANALITIKA:

 Alkohol: 12,5 V%
Titrálható savtartalom: 5,5 g/l
 Extrakt: 28,6 g/l
 

KÓSTOLÁSI JEGYZET :

A Bikavér legendája itt folytatódik, fiatalos csomagolásban egy friss, gyümölcsös bor. Mély rubin szín. Illatában rengeteg gyümölcs és fűszer, jórészt piros bogyósgyümölcsök, ásványos háttér. Ízletes, gazdag korty, hosszú lecsengéssel. Könnyen iható, mégis tartalmas. A sok gyümölcs miatt magában, vagy paprikás magyaros ételek mellé ajánljuk.

 

FOGYASZTÁSI HŐMÉRSÉKLET: 16-17 °C
 

Gróf Buttler Borászat Zrt. • 3300 Eger, Nagykőporos út 23–25. • Tel: +36 (36) 515-335 • E-mail: info@grofbuttler.huAdatvédelem