Ár: 
1 850 Ft
GB Cabernet 2014
száraz
Termelőhely: 
Eger
Évjárat: 
2014
Űrtartalom/Content: 
0.75 liter
Szőlőfajta: 
Cabernet sauvignon, Cabernet franc

Egy fűszeres, gyümölcsös, könnyed vörösbor a cabernet sauvignon és franc minden erényével. Lecsengését a gyümölcsösség és az ásványosság határozza meg.  A fajtajelleg mellett Eger hamisítatlan ízeit rejtettük palackba.

 

TERMŐHELY:

Az Egri borvidék kiválóan alkalmas szép,letisztult, azonban gazdag borok előállítására. Ez a kiváló cuvée helyi és Bourdeaux-i szőlőfajták  házasításából született. A Szarkás-tető riolitos mineralitása teszi sokrétűvé ezt a gyümölcsös, fűszeres vörösbort.

SZARKÁS-TETŐ
Talaj:
riolittufa, vályog-agyag
Kitettség: déli fekvés, Ny-D-Ny-i fekvés (lejtés)
Lejtőszög: 10%
Telepítés: 2000
Terület nagysága: 18 ha
Termesztett fajták: kékfrankos, merlot, pinot blanc, pinot noir, syrah, cabernet sauvignon, cabernet franc, chardonnay, portugieser
Művelésmód: 0,8 illetve 0,9 méteres tőtávolság és 2,4 méteres sortávolság (2,4­*0,8, 2,4*0,9), alacsony kordon
Borok stílusa, jellemzői: elegancia, ásványosság, gyümölcsösség, arányos struktúra

 

BORKÉSZÍTÉS:  A rendkívüli minőségű szőlő értékeit megőrizve, hagyományos eljárással készülnek a Gróf Buttler borok. A kisládás kézi szüretet követően, a préselést és a szűrést kihagyva a kékszőlőt bogyózzuk, a bogyókat kíméletesen megroppantjuk, majd kádakban, kézi csömöszölés mellett erjesztjük. Az alkoholos erjedést követően a bort lefejtük és kiváló minőségű tölgyfahordókban érleljük. A minimális kén kivételével    semmilyen anyagot nem adunk a borhoz, az erjedés is természetes élesztőkkel megy végbe.

Alkohol: 12,5 V%

Titrálható savtartalom: 6,5 g/l

Extrakt: 26,4 g/l

KÓSTOLÁSI JEGYZET :

Egy fűszeres, gyümölcsös, könnyed vörösbor a cabernet sauvignon és franc minden erényével. Lecsengését a gyümölcsösség és az ásványosság határozza meg.  A fajtajelleg mellett Eger hamisítatlan ízeit rejtettük palackba.

Gróf Buttler Borászat Zrt. • 3300 Eger, Nagykőporos út 23–25. • Tel: +36 (36) 515-335 • E-mail: info@grofbuttler.huAdatvédelem